De drukste maanden van het jaar liggen achter ons. Ik heb mooie projecten mogen fotograferen. Veel cultuur, veel theater.
Dit zijn de meest gebeurtenisvolle en mooie maanden van het jaar. Daar ben ik erg dankbaar voor. Maar het zijn ook verschrikkelijk zware maanden. Elk jaar eindigen ze met een ziekte omdat mijn lichaam in opstand komt tegen een overvolle agenda, gebrek aan slaap, onregelmatig eten, stress en totaal gebrek aan rust … En nu komt daar nog bij dat ik twee kleine kinderen heb die waarschijnlijk hun babysit en grootouders vaker zien dan mij…
Elk jaar zeg ik tegen mezelf dat er hier iets moet veranderen, maar als ik dezelfde periode voor volgend jaar moet plannen, kan ik geen van deze projecten weigeren … Omdat ik ze allemaal zo leuk vind ….

Nu is het december. Een tijd van samenvattingen en voorbereidingen voor het komende jaar.  Zoals ik meerdere keren heb geschreven, breng ik grote veranderingen aan, zowel in het leven als in mijn bedrijf.
Of met andere woorden: ik evolueer … in het leven, wat ook resulteert in de evolutie van mijn bedrijf.

Ik heb de laatste tijd veel nagedacht (en met mensen gesproken) over vrouwelijkheid. Over wat die voor ons betekent. en over wat daar mee geassocieerd wordt in ons leven. Welke taken ze ons geeft, welke uitdagingen. En hoe dat nu heel anders ligt dan een aantal jaren geleden. En over hoe vaak we in een keurslijf geperst worden, beperkt, herleid tot de paar hokjes de samenleving ons oplegt…

Ik ben zelf opgegroeid in Polen, in een vrij conservatieve omgeving, gekneed door het patriarchaat. Ik heb geleerd dat je vooral aardig, hardwerkend, stil, bescheiden en nederig moet zijn. Assertiviteit was mij vreemd. Ik kon niet toegeven dat ik iets goed had gedaan, dat ik enig talent had, want dat werd aanzien als hoogmoed.

Ik heb mezelf jarenlang naar beneden gehaald om anderen zich beter te laten voelen. Hierdoor heb ik zeer giftige relaties gehad, banen waarin ik werd uitgebuit, vriendschappen die niets in mijn leven brachten. Maar dat is voorbij. Ik werk aan mezelf, aan mijn imago, aan het bereiken van mijn ware zelf. Ik zoek mezelf. Ik erken mezelf. Ik beken mezelf. Ik probeer mijn tijd en energie beter te beheren. Omdat dit niet-hernieuwbare bronnen in ons leven zijn.

Zoals ik al zei, wat ik doe, mijn fotografie, evolueert.

Ik, een vrouw, wil jou, een vrouw (als je een man bent en dit leest: aan je moeder/zus/dochter/vriendin/grootmoeder…) een handje helpen. En ook jouw uitgestrekte hand naar mij accepteren. Ik wil dat we elkaar kunnen steunen. Ik ben het oppervlakkige leven en praten over het weer zat. Ik ben het beu om onder het tapijt te vegen wat moeilijk is, onze zwakheden en sterke punten, alleen omdat het voor iemand ongemakkelijk zou kunnen zijn … Dat is niet waarom ik hier ben. Ik wil mijn talenten gebruiken om het verschil te maken. Zo niet in de hele wereld, dan wel in de levens van specifieke mensen. Ik wil je een ervaring geven die ik zelf meerdere keren voor de camera kon ervaren. De mogelijkheid om jezelf te vinden, je mooi en sterk vrouw te voelen. Wie je werkelijk bent en hoe je gezien wilt worden. Hoe wil jij jezelf zien.

Fotografie heeft een grote kracht. En ja, voor de camera staan ​​is een uitdaging en een confrontatie (voornamelijk met jezelf en alles wat ons door de jaren heen is opgelegd.) Ik wil je graag begeleiden in dit proces en samen met jou op zoek gaan naar je ware zelf…

Dat wil ik, dat ga ik doen. Als je je aangesproken voelt, voel je dan ook zeer welkom…

 

Nog een ding, soms veranderen ’toevallige’ ontmoetingen veel in ons leven. Soms staat de juiste persoon ons op het juiste moment in de weg.
Een paar maanden geleden ontmoette ik het meisje op de foto. In gekke omstandigheden (wat alleen maar bewijst dat toeval niet bestaat).
In veel opzichten zitten we op dezelfde golflengte. En we doen hetzelfde, zij het met een ander medium. Zij masseert vrouwen. Hier lees je meer over haar massages en wat ze werkelijk zijn.

Behalve dat we spirituele buurvrouwen zijn, grenzen onze studio’s (mijn fotostudio en haar massagestudio) aan elkaar. Dus dachten we erover om samen iets te gaan doen. Samen voor vrouwen. Elk van ons is het waard om zichzelf een geschenk te geven, zichzelf te vinden, zichzelf op de eerste plaats te zetten. Zelfzorg heet dat. Niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Wil jij jezelf of een andere vrouw een cadeau doen, klik dan hier en laat jouw en/of haar adres achter. Begin 2023 vind(t) jij (en/of zij) een cadeau van ons in de brievenbus. <3

(En alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft, spread the word! <3 We willen zoveel mogelijk vrouwen bereiken. Omdat wij het verschil willen maken!)